"پردازش ابری" یا "پردازش انبوه" یک تکنولوژی جدید است که به تازگی از طرف شرکت های مختلفی از جمله مایکروسافت، گوگل، آمازون، آی بی ام و غیره عرضه شده است. در این سیستم به جای نصب چندین نرمافزار بر روی چندین کامپیوتر، تنها یک نرمافزار، یک بار اجرا و بارگذاری میشود و تمامی افراد از طریق یک سرویس آنلاین به آن دسترسی پیدا میکنند. به این پروسه "پردازش ابری" یا در اصطلاح انگلیسی Cloud Computing میگویند.
چند دلیل وجود دارد که ممکن است با استناد به آن ها شما نخواهید از Cloud Computing استفاده کنید. در این جا به ریسک های مرتبط با استفاده از Cloud Computing اشاره می کنیم:
هزینه های کامپیوتری کم تر: شما برای اجرای برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، نیازی به استفاده از یک کامپیوتر قدرتمند و گران قیمت ندارید. از آن جائی که برنامه های کاربردی بر روی ابر اجرا می شوند، نه بر روی یک پی سی دسکتاپ، پی سی دسکتاپ شما نیازی به توان پردازشی زیاد یا فضای دیسک سخت که نرم افزارهای دسکتاپ محتاج آن هستند ندارد. وقتی شما یک برنامه کاربردی تحت وب را اجرا می کنید، پی سی شما می تواند ارزان تر، با یک دیسک سخت کوچک تر، با حافظه کم تر و دارای پردازنده کارآمدتر باشد. در واقع، پی سی شما در این سناریو حتی نیازی به یک درایو CD یا DVD هم ندارد زیرا هیچ نوع برنامه نرم افزاری بار نمی شود و هیچ سندی نیاز به ذخیره شدن بر روی کامپیوتر ندارد.
برای مشاهده این مطلب به صورت کامل اینجا کلیک کنید...
Cloud Computing به شما اجازه می دهد به تمام برنامه های کاربردی و اسناد خود، ازهرجایی از دنیا دسترسی پیدا کنید و شما را از گرفتاری های استفاده از کامپیوتر های دسک تاپ رهایی می بخشد و به شما کمک می کند با دیگران همکاری کنید. امابرای مشاهده این مطلب به صورت کامل اینجا کلیک کنید...
بخش انتهایی یا همان ابر، از چندین کامپیوتر و سرور و واحدهای ذخیره تشکیل شدهاست. از نظر نرمافزاری، ابر دارای هر گونه نرمافزاری میتواند باشد. و در این میان نیز کامپیوتری وظیفه مدیریت ابر و نظارت بر ترافیک و تبادلات اطلاعات را دارد. در داخل خود کامپیوترها نرم افزارهای چند منظورهای (رابط / Middleware) نیز وظیفه تنظیم پردازشها و ارسال اطلاعات به ابر را دارند.
این مدل ابری از در دسترس بودن پشتیبانی کرده و از پنج ویژگی اساسی، سه شکل ارایه و چهار شکل آمادهسازی ترکیب یافته است.
اما مهمترین عیب پردازش ابری همان ناامن بودن اطلاعات و نفوذ پذیری آن است.این قسمت مربوط به بحث امنیت در پردازش ابری می باشد، که در زیر به آن می پردازیم.
برای مشاهده این مطلب به صورت کامل اینجا کلیک کنید...
حال اجازه دهید به روی دیگر سکه نگاه کنیم. اگر Cloud Computing به درد همه نمی خورد، چه کسانی نباید از آن استفاده کنند؟ در این جا به لیست کوتاهی از این دسته ازکاربران اشاره می کنیم:
برای مشاهده این مطلب به صورت کامل اینجا کلیک کنید...
چه کسانی می توانند از مزایای Cloud Computing بهرمند شوند؟ چه نوع کاربرانی برای استفاده ازCloud Computing مناسب هستند؟ با در نظر گر فتن نقاط قوت و ضعف Cloud Computing که قبلاً اشاره کردیم، ما فکر می کنیم که کاربران زیر می توانند به بهترین نحو ممکن از مزایای سوئیچ کردن به Cloud Computing بهره برداری کنند:
برای مشاهده این مطلب به صورت کامل اینجا کلیک کنید...