سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پردازش ابری و امنیت در آن
هرگاه خداوند، بنده ای را دوست بدارد، راهصواب و هدایتش را به او می نماید و به او توفیق فرمانبری ازخود می دهد . [امام علی علیه السلام]
فرصت ها مانند ابر درگذر هستند، فرصتهای نیک را غنیمت شمارید

>>احسان کرمی فرد ( دوشنبه 89/3/17 :: ساعت 10:53 صبح)

بخش انتهایی یا همان ابر، از چندین کامپیوتر و سرور و واحد‌های ذخیره تشکیل شده‌است. از نظر نرم‌افزاری، ابر دارای هر گونه نرم‌افزاری می‌تواند باشد. و در این میان نیز کامپیوتری وظیفه مدیریت ابر و نظارت بر ترافیک و تبادلات اطلاعات را دارد. در داخل خود کامپیوترها نرم افزار‌های چند منظوره‌ای (رابط / Middleware) نیز وظیفه تنظیم پردازش‌ها و ارسال اطلاعات به ابر را دارند.

با بیشتر شدن تعداد کاربران یک ابر، اطلاعات نیز به همین ترتیب بیشتر می‌شود. برای ذخیره اطلاعات زیاد در ابعاد کار‌های یک شرکت، نیاز به واحد‌های ذخیره بسیار پیشرفته و پرحجمی است. در بعضی از ابر‌ها از تمام اطلاعات داخل شبکه یک کپی گرفته می‌شود و آن را به عنوان Backup نگه داری می‌کنند تا در صورت ایجاد اخلال در ابر، بتوان از آن استفاده کرد.

شاید فکر کنید که چرا یک شرکت یا یک شبکه از کامپیوترها باید اطلاعات و پردازش‌ها و تراکنش‌های خود را به شبکه دیگری بسپارد؟ در زیر به این سوال پاسخ می‌دهیم.

*      با استفاده از پردازش ابری، کاربران می‌توانند از هر کجا و در هر زمان از اطلاعات استفاده کنند و به ابر وارد شوند.

*      پردازش ابری هزینه‌های سنگینی که شرکت‌ها برای سخت‌افزار متحمل می‌شوند را کاهش می‌دهد. دیگر نیازی به خریدن هارد دیسک‌های پرظرفیت و پردازشگر‌های پیشرفته ندارید.از طرفی نیاز به فضاهای ذخیره Physical نیست و با قرار دادن اطلاعاتتان بر روی ابزار ذخیره دیگر تنها هزینه اجاره و دسترسی به اطلاعات خود را می‌پردازید.

*                  هزینه خرید نرم‌افزار‌ها نیز تا حد زیادی کم می‌شود. زیرا دیگر نیازی به خرید یک نرم فزار برای هر کاربر نیست. تنها یک نرم‌افزار که برای پردازش ابری طراحی شده‌است برای تمام یک مجموعه کافی است.

تنها نگرانی پردازش ابری، امنیت اطلاعات و نفوذپذیری این سیستم است. در صنعت IT اولین عاملی که موفقیت یک سیستم را تظمین می‌کند امنیت اطلاعات است. پردازش ابری در ابتدای راه خود است و شرکت‌های زیادی در این زمینه در حال سرمایه گذاری هستند. در صورت رفع مشکلات امنیتی این روش، پردازش ابری توجهات زیادی را به خود جلب خواهد کرد.

یک نمونه

یکی از شرکت های جدید موسوم به Cloudkick نرم افزار مدیریت و جابجایی اطلاعات مابین شرکت های خدمات ابری Cloud Computing Services را ارائه می کند. این نرم افزار رابطی یکپارچه در اختیار کاربر قرار می دهد و مدیریت اطلاعات را صرف نظر از اینکه داده ها در کدام شرکت نگهداری می شوند را تسهیل می سازد. محصول دیگر این شرکت    Cloud shift  نام دارد که جابجایی داده ها ما بین ارائه کنندگان خدمات ابری را تنها با چند کلیک ممکن می کند. به طور مثال کاربر می تواند نرم افزاری را از سرورهای آمازون به سرورهای شرکت های رقیبی همچون Rackspace منتقل کند. بدین ترتیب کاربران تنها به یک ارائه کننده محدود نشده و در صورتی که شرکتی خدماتش را با قیمت پایین تری ارائه دهد به راحتی با آ ن ارتباط برقرار کرده و داده هایشان را منتقل می کنند.

دن دی اسپالترو که یکی از بنیان گذاران Cloud kick است می گوید: "بسیاری از شرکت ها از پردازش ابری اجتناب می کنند چون علاقه ندارند شرکت دیگری به تمامی اطلاعاتشان دسترسی داشته باشد. این شرکت ها نگرانند که مبادا به ارائه کنندهء خدمت خاصی وابسته شده و نقل و انتقال اطلاعات به شرکت خدمات ابری دیگر برایشان گران تمام شود. نقل و انتقال اطلاعات از یک شرکت خدماتی به شرکتی دیگر می تواند سخت باشد چون ممکن است که این شرکت ها استانداردهای ثبت اطلاعات متفاوتی داشته باشند."

  Cloud kick محصول جدید خود را در کنفرانسی در Mountain View کالیفرنیا ارائه داد و بهترین جایزه نرم افزار در این کنفرانس را از آن خود کرد. این شرکت هم اکنون 1600 مشتری دارد و 12500 کامپیوتر سرور را مدیریت می کند. در حال حاضر نرم افزار مدیریت و داشبورد این شرکت مجانی ارائه می شود و کاربر می تواند account پردازش ابری خود را در این سایت به طور مجانی ایجاد نماید.

وقتی از پردازش به صورت یک ابر حرف می‌زنیم بهتر است که یک ابر کامپیوتری را در دو قسمت فرض کنیم: بخش انتهایی و ابتدایی. این دو قسمت توسط یک شبکه به هم متصل می‌شوند. این شبکه معمولاً اینترنت است. بخش ابتدایی همان قسمتی است که کاربران مشاهده می‌کنند و اطلاعات و شکل ظاهری نرم‌افزار‌هاست. بخش انتهایی همان "ابر" کامپیوتری است که پردازش‌ها را در بر می‌گیرد. نرم افزاری که برای ارتباط با بخش انتهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز جزو بخش ابتدایی است.


  نوشته های دیگران ()
 
فهرست ها
 RSS 
خانه
ارتباط با من
درباره من
پارسی بلاگ

بازدید امروز: 12
بازدید دیروز:  5
مجموع بازدیدها:  63987
منوها
» درباره خودم «


پردازش ابری و امنیت در آن
احسان کرمی فرد
با سلام.من احسان کرمی فرد دانشجوی رشته نرم افزار هستم. من در این وب سعی کردم با جمع آوری مطالب از منابع معتبر،مطلب کاملی از پردازش ابری و امنیت آن را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهم.امیدوارم که مطالب این وب مورد رضایت شما قرار بگیرد.

» پیوندهای روزانه «

تازه های دنیای آی تی [35]
فناوری برتر آینده 10 [55]
فناوری های جدید [32]
اخبار دنیای کامپیوتر [33]
آموزشکده فنی پسران یاسوج [9]
آموزشکده فنی دختران یاسوج [21]
پردازش ابری [186]
پردازش ابری 1 [159]
پردازش ابری 2 [93]
پردازش ابری 3 [92]
پردازش ابری 4 [81]
پردازش ابری 5 [124]
نرم افزار امنیت پاندا [54]
امنیت در پردازش ابری [239]
امنیت در پردازش ابری 1 [183]
[آرشیو(21)]


» آرشیو مطالب «

خرداد 1389

» لوگوی وبلاگ «


» لوگوی دوستان «